søndag 8. februar 2015

Festivalpartner presenterer: Norwegian Wood

Vi har tenkt å lage en liten serie på bloggen vår hvor vi presenterer festivalene vi samarbeider med. Vi starter like gjerne med Norwegian Wood, denne institusjonen av en festival som har vokst seg til en av de største i landet, kanskje mot alle odds.


Norwegian Wood har pågått siden 1992, og flyttet til Frognerbadet etter to år i Bærum i starten. Og det er vel junidagene i Frognerbadet som mest forbindes med Norwegian Wood nå i dag. Dét, og en vanvittig evne til å drive fornuftig, noe som har gjort at festivalen nærmest ikke har begrensninger når det gjelder trekkplaster. Av de som er annonsert så langt til årets utgave, kan det nevnes navn som Mark Knopfler, Pattis Smith og Tori Amos. Ikke akkurat noen bakgårdsfestival dette, med andre ord.

Av tidigere artister holder det vel å nevne Van Morrison, Roger Waters, Johnny Cash, Bryan Ferry, David Bowie, Foo Fighters, og Eric Clapton for å vise hvor landet ligger.

Det er heller ikke slik at Norwegian Wood lener seg tilbake og er fornøyd med dette. Fra 1997 har også Norwegian Underwood, nå kjent som Gramo Underwood pga samarbeid med Gramo, eksistert, en mulighet for mindre band til å vise seg fram. Onkel Tuka, Vidar Vang, Poor Rich Ones, og Honningbarna er alle gode eksempler på artister som har spilt på Underwood for senere å skape seg et navn.

Vi skal heller ikke glemme Youngwood, som er et arrangement for ungdom på dagtid, med fartstid fra 2007. I år kommer blant annet Team Me til å besøke Youngwood, og det er et av de norske bandene Festivalpartner tipper blir festivalvinnerene i sommer, sammen med Highasakite.

                                                                     Foto: C.F. Salicath

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar