mandag 2. februar 2015

Hvem treffer du på festival?

Det finnes ingen komplette svar på dette, men vi vet at tall fra Norske Festivaler (paraplyorganisasjon som rommer ca 75 festivaler av det man antar er en total på rundt 500 i Norge) viser at det var 1.1 millioner besøkende på de 44 medlemsfestivalene som hadde arrangement i 2013. Om vi legger til de festivalene som ikke er medlem der, er tallet langt større. Norsk Kulturbarometer for 2012 viser til at 31% av alle mellom 9 og 79 år besøker minst én festival i året.

Det er med andre ord ikke urimelig å anslå at festivaler i Norge har minimum 1.5 millioner besøkende.

Hvem er så disse? Det er et bredt utvalg av befolkningen, ettersom mangfoldet og antallet festivaler har hatt en eksplosiv vekst de siste 15-20 årene. Det som kanskje er hovedsegmentet og den største gruppen er ungdom og unge voksne som går på musikkfestivaler. Omtrent 40% av alle mellom 18 og 35 i Oslo besøker minst én festival i året.

Med The Festival App når du mange av disse. Ønsker du å snakke om mulighetene for markedsføring? Ta kontakt med oss!

Festivaler vi allerede samarbeider med er blant annet Norwegian Wood, Notodden Blues Festival, Tons of Rock, Steinkjerfestivalen, Livestock, Volumfestivalen, Karmøygeddon, Beyond the Gates, Countryfestivalen i Seljord og mange flere. Vi forventer å dekke store deler av det norske festivalpublikummet i løpet av 2015.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar